Prima pagina   Anunturi   Forum   Fotografii   Cautare   CHAT   Contact     Webmail   Viata spirituala Radaseni
Autentificare
Utilizator

ParolăCrează cont nou

Am uitat parola


PAGINA CULTURALA
PAGINA CREȘTINA
DIVERSE
DIVERTISMENT


Cele mai noi articole
Hora Radasenilor - 2...
Radaseni de ziua ero...
Slujba de sfintire a...
Slujba de resfintire...
Radaseni de ziua ero...
Datini si obiceiuri ...
Spectacol de datini ...
Sarbatori cu drag tu...
Obiceiuri si traditi...
Din nou in Bristol
Discuţii pe forum
Cele mai noi discuţii
ARMONII MAJORE 2010....
Distihurile lui Bujo...
Satul cu miros de mere
MEMORII ACCESIBILE.....
Filmari nunti HD - S...
SCRIERI INOCENTE...d...
diy microphone camco...
Sincere felicitari a...
pentru consatenii me...
invertor de lipit
Cameraman nunta Falticeni
Fotograf nunta Falticeni
Spaţiu publicitar
Videograf Constanta http://cristiansobaru.ro
persoana de contact:
Cristian Sobaru
tel:
0724560079
din data de:
28 April 2017 12:54

Gratuit 30 zile reclamă pentru utilizatorii înregistraţi.ANUNT IMPORTANT
Radaseni.info.ro este pagina neoficiala a satului Radaseni.
Pagina a fost infiintata si intretinuta financiar de Constantin Aanicai din 2007 pana in 2017.

Cu parere de rau trebuie sa va anunt ca pagina isi inceteaza activitatea in octombrie.

Motivul este de ordin financiar.

Daca aveti materiale postate care doriti sa nu se piarda va rog sa le salvati. Pagina care a supravietuit mai usor sau mai greu timp de 10 ani va fi stearsa de firma care o gazduieste probabil in octombrie, desi e platita pana la sfarsitul anului.

Multumesc de intelegere,
administrator pagina, Constantin Aanicai.
Biserica - Sf. Petru si Pavel - stil vechi

- Biserica stil vechi SF. Petru si Pavel, din Radaseni, construita in anii 1932 .
Preot paroh Onofrei

Scurt istoric.

in anul 1931, a venit la Radaseni, ieromonahul Glicherie, care vazand hotararea oamenilor s-a stabilit aici si a inceput organizarea unei parohii pe stil vechi.
La 8 mai 1932, a sfintit locul pentru noua biserica si a pus piatra fundamentala, cu hramul Sf. Apostoli Petru si Pavel.
in 28 de zile biserica a fost construita din lemn, acoperita cu tabla si intr-o singura zi tencuita.
Dar in luna iunie a aceluiasi an, preotul de stil nou a trimis intr-o noapte doi oameni s-o incendieze.
A fost insa salvata de tatal parintelui Nicolae, Vasile Onofrei, care a fost trezit de cainii care latrau si s-a sculat impreuna cu doua surori ale sale si cu pe atunci copilul Nicolae.
Unul din raufacatori, Teodor Sandu, s-a imbolnavit mai tarziu foarte grav si a fost adus pe targa la biserica sa-si ceara iertare.
Pe 14 octombrie 1933, biserica a fost sfintita.

in anul 1936 cand s-a inceput o ampla miscare de prigonire a credinciosilor de stil vechi, casa parinteasca a familiei Onofrei a fost folosita drept biserica de catre credinciosi, tot aici fiind batut si arestat parintele Glicherie.
Ranile provocate de bataile groaznice primite, l-au urmat toata viata pe parintele Glicherie.

Dupa al doilea razboi mondial cand pentru o perioada o perioada scurta (1946-1949), Biserica de Stil vechi a fost recunoscuta de stat, Onofrei a fost numit de catre pr. Glicherie in functia de secretar al administratiei bisericesti, iar in anul 1950, la varsta de 26 ani, a intrat ca frate in Manastirea Slatioara.

in noaptea de 14 spre 15 februarie 1952, organele de Securitate din judetele Suceava, Neamt, Bacau si Vrancea, au organizat o actiune simultana de arestare a preotilor, calugarilor si persoanelor mai influente din conducerea Bisericii Ortodoxe de stil vechi.
Sediul cultului din Tg. Neamt a fost devastat, arhiva si insemnele legale de persoana juridica au fost ridicate si confiscate, fara a se intocmi vreun act legal.
in acea noapte au mai fost arestati parintele Teofan de la parohia din Bogdanesti, secretarul cultului Onofrei Onofrei (viitorul Mitropolit Silvestru) de la Tg. Neamt si preotii Gheorghe Nichita si Nicolae Onofrei din Radaseni.
Persoanele mai varstnice au fost deportate in localitatea Rubla din Barargan, iar cei mai tineri au fost dusi la Canalul Dunare-Marea Neagra, care se construia cu detinuti.

A fost condamnat la patru ani de inchisoare, fara a fi judecat sau a fi invinovati de ceva anume. Doi ani i-a petrecut in inchisoarea de exterminare, cei mai multi dintre prizonieri pierzandu-si viata acolo, dar prin harul Dumnezeiesc, parintele Silvestru a fost pazit.
Toata viata sa cand isi aducea aminte de momentele groaznice petrecute in inchisorile comuniste nu putea sa isi stapaneasca lacrimile in timp ce vorbea.

Pentru asigurarea unei conduceri de perspectiva a Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi, se impunea hirotonirea de preoti si arhierei care sa poata duce mai departe stindardul luptei pentru adevar.
in acest scop a fost contactat arhiereul Galaction Cordun din Bucuresti, care isi exprimase mai demult afinitatile pentru stilul vechi, fapt ce ii adusese si o condamnare pe timpul ocupatiei germane din primul razboi mondial.
Prezenta unui episcop era absolut indispensabila pentru Biserica si acesta promisese ca atunci cand conditiIle de la Manastirea Slatioara vor permite, va accepta sa vina si sa preia conducerea cultului. in acest scop a fost trimISĂ la Bucuresti o delegatie din preoti care faceau parte din conducere si cunoscuti de catre P.S. Galaction: parintele Dionisie Hugeanu, Evloghie Ota si Silvestru Onofrei (viitorul mitropolit), care l-au convins sa vina la Manastirea Slatioara. in anul 1956, IPS Galaction l-a hirotonit pe fratele Silvestru ca ierodiacon si apoi ca ieromonah.

preluat din http://ro.wikipedia.org/wiki/Silvestru_Onofrei

Silvestru Onofrei- arhiepiscop si mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania (1985-1992)
(n. 21 august/3 septembrie 1924, satul Radaseni, judetul Suceava; d. 5/18 martie 1992, Manastirea Slatioara)

S-a nascut la data de 21 august/3 septembrie 1924, in satul Radaseni (judetul Suceava), din parinti foarte evlaviosi cu frica de Dumnezeu. Familia sa a dat Bisericii numerosi preoti si calugari.
Tatal sau, Vasile Onofrei, s-a calugarit ulterior la Manastirea Slatioara sub numele de monahul Varlaam. De asemenea, fratele sau a fost pr. Nicolae Onofrei din Radaseni. Tanarul Onofrei a fost fiul duhovnicesc si urmasul credincios al Mitropolitului Glicherie, toata familia sa apartinand credinciosilor ortodocsi ce nu au primit modernismul calendarului, sub conducerea ieromonahului zelos Glicherie Tanase, fost staret al schitului Pocrov de la Manastirea Neamt.


Unele informatii urmeaza a fi adaugate.Comentarii
aurelian la 25 July 2009 10:09:09
Comuna Radaseni are un statut bine conturat in Istoria Bisericii Ortodoxe din Romania.
Acest pamant binecuvantat al romanilor, a purtat si poarta inca pasii Sf Apostol Andrei, iar prin propovaduirea acestuia, Evanghelia Domnului Iisus Hristos.
Din vointa Sf Treimi, spre mantuirea neamului omenesc, in Duminica pogorarii Sf Duh, prinde viata Biserica Crestina.
Prin osteneala Sf Apostoli, ai urmasilor acestora, a Sf Parinti, a celor 7 Sinoade Ecumenice, sub calauzirea Sf Duh, a fost impodobita, infrumusetata , cu forma si randuielile crestinesti de astazi.
Spre cinstirea Domnului, a Sf Apostoli Petru si Pavel, cei care au fost inaintea noastra, cu multe greutati si sub amenintarea pedepsei capitale, pentru apararea credintei adevarate, au ridicat locas de inchinare in dreapta credinta.
Sa-i cinstim cum se cuvine, sa nu le uitam dragostea pentru credinta si adevar .
Au stat precum Stefan in fata paganilor, iar astazi ne bucuram de mostenira primita.
Nu au primit sa stea in genunchi la picioarele de lut ale Vaticanului !
Sa aducem pretuirea cuvenita si Sf Sinod al BOSVR, care pastreaza curata haina Bisericii lui Hristos.
Biserica Ortodoxa nu poate sta la masa ecumenismului cu paganatatea lumii de pretutindeni.
Ecumenismul nu este decat personificarea lui Iuda !
Ortodoxia este vanduta paganismului, precum Iuda a vandut pe Mantuitorul Hristos !
Biserica Sf Apostoli Petru si Pavel de Stil Vechi din Radaseni, este marturia adevaratei credinte strabune, rodul propovaduirii Sf Apostol Andrei, zidita pe temelia celor 7 Sinoade Ecumenice.
Dumnezeu sa se milostiveasca spre cei care au aparat Biserica Sa, iar pe noi, cei de astazi, Duhul Sfant sa ne lumineze, sa ne ajute a pastra Sf Biserica a Mantuitorului, asa cum am primit-o de la cei care au pretuit-o ca pe ceva sfant, care au ales mucenicia spre slava lui Dumnezeu.
Sa ne amintim in fiecare clipa de ceasul judecatii, atunci adevarul va birui inselatoria si minciuna de astazi !
Hristos va alege dintre cei care au trait in Adevar.
Adevarul este in Hristos, este chiar Hristos, iar Biserica Sa cea mantuitoare, doar UNA !
Doamne ajuta !
aurelian la 26 October 2009 10:12:04
Ecumenismul propovaduit astazi sub masca dragostei, ascunde in realitate otrava uciderii sufletelor. Cei care odinioara au fost aruncati din Turnul Babilonului si imprastiati de Dumnezeu pe fata pamantului, neitelegadu-se in grai, se aduna din nou, din toate limbile pamantului, gasind unitate de cugetare in Ecumenism !!! Aceiasi nebunie cuprinde azi pe cei care urca -dupa mintea lor bolnava- acest turn al pierzarii !!! Nebunia de atunci a fost aruncata pe pamant ! Cea de acum, va aduce sfarsitul, Judecata de apoi ! Acesta este Ecumenismul, turnul pierzarii, pe care Dumnezeu il va arunca in focul vesnic ! Dumnezeu ne-a lasat prin Jertfa Sa Sfanta Biserica, cea Una, Apostoleasca si Soborniceasca ! Nu pot exista mai multe biserici mantuitoare ! Ecumenismul nu este decat forma globalizarii credintei dupa modelul globalizarii conducerii politice a lumii de astazi ! Asadar, sa auzim glasul Bisericii lui Hristos, Maica noastra cea Prea Sfanta sa ne fie mijlocitoare, credinta sa ne fie cea adevarata, impreuna cu postul, rugaciunea, faptele cele bune, si cu Darul lui Dumnezeu , sa nadajduim la mantuirea noastra. Doamne ajuta !
Postează comentariu
Te rog conectează-te pentru a posta un comentariu.
Cele mai noi anunţuri
Anunţul Vizite Din data de:
Filmari pentru diverse evenimente, nunta, botez, etc 518 28.05.2017 05:53
Dacia papuc+remorca de vanzare 1085 27.10.2016 16:27
Casa cu teren de vanzare in Radaseni centru 1137 14.07.2016 07:09
Stiai ca la Pro-Biliard gasesti cele mai ieftine Mese Bil... 3250 28.05.2012 19:56
M E S E B I L I A R D ** J O C U R I 3459 19.05.2010 18:49
Fier Vechi 4269 08.01.2010 14:28
colectare pet-uri si alte plastice 3951 15.12.2009 01:31
Omega 3 6 9 3899 24.11.2009 13:44
Tratament trigliceride si colesterol 4050 24.11.2009 13:36
Navigare
Articole
Scrisori de la vizitatori
Harta Site

Comuna
Asezare geografica
Istoric
Institutii locale
Scoala clasele I-VIII - IOAN LOVINESCU
dispensar uman
dispensar veterinar
Lacase de cult - Biserici
Sf. Mercurie si Ecaterina - stil nou
Sf. Petru si Pavel - stil nou
Sf. Petru si Pavel - stil vechi


e-Link
reclame

Sfintire si Inaugurare Camin cultural Radaseni, 6 noiembrie 2016
Albume FOTO

Firstral Beach, Newquay
Firstral Beach, Newquay

Galeria foto personala
vizitatori
ancuta
nou înscris pe pagină
total membri: 122


Constantin Aanicai 7 săpt
suiram25 săpt
Dorin55 săpt
alexandra106 săpt
Mihai LEONTE126 săpt
mariutza138 săpt
gabriela141 săpt
admin142 săpt
iulianchiri155 săpt
masori166 săpt
DelSte191 săpt
elena vieru195 săpt
bazalt48197 săpt
suntonlain217 săpt
consultpiese219 săpt

Vizitatori anonimi: 1

IP:
54.146.50.80

eXTReMe Tracker